Таблиця 2. Забрудненість харчових продуктів токсичними елементами у м. Києві та Київській області (1991—1995 рр.)
ПродуктиВміст токсичних елементів
Pb
мкг/кг
Cd
мкг/кг
Hg
мкг/кг
As
мкг/кг
Al
мг/кг
Хліб пшеничний102,611,72,044,042,0
Хліб житній285,517,0
Макарони200,025,5105,0
Крупи гречані330,262,825,2
Рис85,027,07,514,016,7
Печиво149,07,01,825,7
М'ясо ялове288,956,27,563,030,0
М'ясо куряче290,040,0
Ковбаси варені, сосиски142,026,77,94,331,2
Молоко, кисломолочні продукти6,01,50,712,00,8
Сметана4,61,7
Сир48,012,735,0
Молоко згущене800,0100,0
Яйця курячі475,044,53,038,0
Масло вершкове, маргарини31,08,31,95,0
Риба морська83,043,29,5
Картопля варена85,617,735,0
Капуста свіжа92,020,536,0
Огірки свіжі107,512,835,0
Помідори79,89,020,0
Цибуля ріпчаста250,07,535,0
Буряки столові300,030,0
Гриби різні62,062,010,070,0
Ікра кабачкова200,010,5
Кава розчинна1000,080,0
Чай800,080,0